Winkelwagen 0
€ 0,00

VA-keur

VA-keur voor het keuren van machines, werktuigen en gereedschap

VA-keur is de periodieke veiligheidskeuring voor arbeidsmiddelen: machines, werktuigen en gereedschap. Deze veiligheidskeuring wordt uitgevoerd door bedrijven die zijn aangesloten bij brancheorganisatie Fedecom.

VA-Keur: onafhankelijk en deskundig

VA-keur is ISO 27001 gecertificeerd. U weet dus zeker dat we de informatie over uw gekeurde arbeidsmiddelen vertrouwelijk behandelen en opslaan. Het VA-keurmerk is dus een onafhankelijk, gecertificeerd en kwalitatief hoogstaand veiligheidsinspectiesysteem voor arbeidsmiddelen.

Eén adres voor de keuring van al uw machines

Het VA-keurmerk is breed toepasbaar voor allerhande arbeidsmiddelen: van klein elektrisch – of motor aangedreven handgereedschap, ladders/trappen, steigers, aanhangwagens, werkplaatsapparatuur, 400/380 volts machines, las- en snijapparatuur tot grote machines die worden ingezet in de agrarische sector, de groenvoorziening, de infra- en cultuurtechnische sector en/of de interne transportsector. Praktisch, makkelijk en kostenbesparend Als klant kunt u dus terecht bij één adres en contactpersoon om alle machines, werktuigen en gereedschap in uw bedrijf periodiek te laten keuren. Praktisch, makkelijk en kostenbesparend!

VA-keur staat voor:

 • Periodieke veiligheidskeuring
 • Objectieve keuring volgens de hoogste kwaliteitsnormen
 • Ervaren en deskundige keurmeesters
 • Keursysteem met ingebouwde controles
 • Zekerheid van een solide keurbedrijf
 • Keuring voor alle merken en door heel het land

Waarom keuren?

De belangrijkste reden zijn:
 • Investering in veiligheid van de medewerkers;
 • De Arbowet verplicht een periodieke keuring;
 • Niet keuren is beboetbaar
 • Investering in veiligheid
 • Machines, werktuigen en gereedschap slijten bij gebruik. Het laten keuren van deze arbeidsmiddelen is dus belangrijk. Daarom stelt de overheid het ook verplicht. Daarnaast verlengt een keuring vaak de levensduur van de machines. Zie een keuring dus als een investering. En blijkt er iets mis te gaan met het voertuig na de keuring, dan voorkomt u problemen met de verzekering of de arbeidsinspectie.
De voordelen van een periodieke keuring liggen dan ook voor de hand:
 • veiliger arbeidsmiddel
 • veiliger in het verkeer
 • langere levensduur van het arbeidsmiddel.
 • Arbowet stelt keuring verplicht
 • Het keuren van arbeidsmiddelen (machines, werktuigen en gereedschap) is verplicht.

In de Arbo-wet is sinds 1998 de ‘Richtlijn Arbeidsmiddelen’ opgenomen. Deze regelgeving stelt dat preventieve keuring een betere veiligheid bij machines en apparaten garandeert. Zodra uw arbeidsmiddel een VA-keur keuring heeft doorlopen, voldoet u aan de wet. Bij goedkeuring kunt u een jaar lang verantwoord verder. Op afkeuring moet natuurlijk eerst een reparatie volgen.

Niet keuren is beboetbaar
Er geldt een normbedrag van € 900,- per machine, werktuig , gereedschap of apparaat. Verzekeringsmaatschappijen kunnen het ontbreken van een keuring aangrijpen om aansprakelijkheid af te wijzen. Niet keuren betekent onnodige en onverantwoorde risico’s voor u, uw medewerkers en bijvoorbeeld uw medeweggebruikers.

Veiligheid voor u en uw medewerkers
Het nut van een keuring staat dus buiten kijf. Een keuring is een jaar geldig. Staat de veiligheid van u en uw medewerkers ook hoog op de lijst? Voldoe dan aan alle Arbowetgeving en laat uw arbeidsmiddelen tijdig keuren door een erkend VA-keurbedrijf.

Keuren intern transport en industrie
Interne transportmiddelen zijn machines voor het verplaatsen van goederen, zoals in een magazijn, winkel en/of op bedrijfsterrein. Hoewel interne transportmiddelen over het algemeen binnen gebruikt worden, is de kans op slijtage aanwezig. Juist de vele draaibewegingen op de kleine ruimte van bijvoorbeeld een heftruck, verreiker of trekker vragen veel van de machine.

Keuren intern transport en industrie: veiligheid voorop
Met een jaarlijkse keuring van deze intern transportmiddelen voldoet u aan de wettelijke Arbo-eisen en laat u uw medewerkers in een veilige omgeving functioneren. Een heftruck, stapelaar of veegmachine moet in orde zijn, want een klein mankement kan immers grote gevolgen hebben. Met VA-Keur heeft u het meest betrouwbare keurmerk voor uw mobiel intern transportmaterieel.


Vraag een VA-keuring aan