Winkelwagen 0
€ 0,00

Hoe kies je een geschikte pompwagen voor jouw industrie?

Pompwagens, ofwel handpallettrucks, zijn een veelgebruikt transportmiddel in industriële en logistieke bedrijven. Pompwagens zijn ideaal voor het vervoer van zware materialen en producten over korte of middellange afstanden. Ze zijn eenvoudig te gebruiken en kunnen veel gewicht dragen. Handpallettrucks zijn verkrijgbaar in verschillende maten en soorten, dus er is altijd wel een pompwagen die precies aan jouw behoeften voldoet.
In werkplaatsen, fabrieken en magazijnen worden dagelijks grote hoeveelheden producten verplaatst. Hierbij kun je denken aan loodzware pallets met verpakte artikelen. Het is zeer belangrijk dat deze verpakte artikelen op een zorgvuldige manier worden verplaatst. Op deze manier zorg je er als bedrijf voor dat artikelen in goede staat aan de klant kunnen worden geleverd. Maar hoe vind je nu de pompwagen die het beste bij jouw industrie past? We zetten een aantal belangrijke punten voor je op een rijtje.

Verschillende soorten pompwagens

Wanneer je op zoek bent naar een geschikte pompwagen voor jouw industrie, is het belangrijk om te kijken met welke producten en werkomgeving je te maken hebt. Op basis hiervan kun je gericht zoeken naar essentiële eigenschappen van een handpallettruck. Een goede basis optie is onze allround budget handpallettruck. Pallettrucks functioneren het beste op een droge en vlakke werkvloer. Echter zijn er ook pompwagens die prima uit de voeten kunnen op een natte en ongelijke werkvloer. Er zijn tegenwoordig zelfs RVS-pompwagens beschikbaar, speciaal voor farmacie, vlees, vis en overige voedingsmiddelenindustrieën. Genoeg om rekening mee te houden bij het kiezen van een geschikte pompwagen.
Er zijn verschillende soorten pompwagens verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan een pompwagen met weegschaal, een verlengde pompwagen en zelfs een pompwagen die je zelf kan samenstellen! Wil je een pompwagen kopen, maar ben je er nog niet uit welke je moet kiezen? Bekijk dan het volledige assortiment pompwagens.

Pompwagen met weegschaal

Wanneer je op zoek bent naar een robuuste oplossing voor het wegen en verplaatsen van zware logistieke goederen, dan kan een pompwagen met weegschaal uitkomst bieden. De pompwagens kunnen wel tot en met 3000 KG-gewicht dragen. Daarnaast schakelen ze automatisch uit na 3 minuten niet te zijn gebruikt. De duurzame pompwagen beschikt over een accuduur van soms wel 30 uur! Kies bijvoorbeeld voor de populaire PX25 weegpallettruck.

Verlengde pompwagen

Normale pompwagens zijn volledig afgestemd op de grootte van Europallets. Maar wat als een product niet op één Europallet past? Dan kunnen verlengde pompwagens de perfecte oplossing zijn. Gelukkig zijn er ook verlengde handpallettrucks verkrijgbaar. Deze pompwagens kunnen variëren van anderhalf tot twee meter lang. Hierdoor weet je zeker dat je altijd genoeg ruimte hebt om goederen te vervoeren.

Pompwagen samenstellen

De pompwagens hebben een draagvermogen tot maar liefst 2300 KG. Bepaal zelf eenvoudig de vorklengte en de breedte over de vorken. Dit is volledig afhankelijk van wat voor soort artikelen je graag wilt vervoeren. Ook de stuurwielen en vorkwielen zijn volledig naar eigen keuze in te vullen. Je kunt deze Cesab pompwagen zelf samenstellen in onze webshop.