Onbetwist uw Specialist voor Intern transport en magazijninrichting
Winkelwagen 0
€ 0,00

CESAB hefmast technologie INTELLIGENT STABILITEITS DESIGN (ISD)

Hoe kan CESAB's Intelligent Stability Design (ISD) veiligheid en productiviteit in uw magazijn verbeteren? Wist je dat 30% van de ernstige heftruckongevallen wordt veroorzaakt door zijwaarts kantelen?

Door de stabiliteit van onze heftrucks te vergroten, kunnen we het risico op ongevallen verkleinen.
Daarom zijn onze CESAB M300 vorkheftrucks standaard uitgerust met ISD: Cesab's Intelligent Stability Design.

Deze functie bewaakt actief de belangrijkste parameters van de prestaties van de truck en brengt stilstand tot een minimum en productiviteit tot een maximum!

ISD draagt actief bij aan de veiligheid op de werkplek met een systeem dat bestaat uit 10 sensoren, 3 actuatoren en 1 controller. Dit systeem maakt het mogelijk dat ISD de activiteiten kan monitoren en indien nodig corrigerende maatregelen kan nemen.

Stabiliteit

Cesab ISD vermindert de risico's van het omkantelen tijdens het draaien en keren, zonder hiermee de productiviteit te beïnvloeden. Wanneer een truck instabiel raakt tijdens het draaien, zal de achteras van de truck direct worden vastgezet door de Swing Lock Cylinder. Dit verkleint de kans op het zijdelings kantelen van de truck. Het systeem grijpt sneller in dan de meest ervaren bestuurder en voorziet de truck van uitstekende stabiliteit. Dit alles zorgt ervoor dat de gebruiker is beschermd tegen ongelukken en dat de truck schadevrij blijft.

Snelheid verminderen bij het maken van bochten

Wanneer ISD opmerkt dat de stuursnelheid en rijsnelheid te hoog ligt, zal de truck automatisch de rijsnelheid verminderen om de veiligheid te garanderen. De gebruiker zal overruled worden door het systeem om de truck met alle wielen op de grond te houden en de lading stabiel te houden. Het voorkomen van incidenten vergroot de veiligheid van de gebruiker en zijn omgeving en zorgt ervoor dat de truck uitstekend blijft presteren.

Controle op het neigen van de mast

ISD beschermt zowel de lading als de truck tegen het voorover kantelen. De functie ''Mast front tilt angle control'' houdt de hoogte van de lading en de positie van de mast in de gaten. Indien nodig zal het systeem de kantelhoek van de mast beperken, zodat zowel de bestuurder als de lading beschermt wordt. Dit alles zal bijdragen aan het verminderen van ongevallen en schade aan de truck en/of zijn omgeving voorkomen.

Controle op de neigsnelheid van de mast

Wanneer de mast met lading te snel naar achteren wordt gepositioneerd zal de kans op ongevallen toenemen. De veiligheid van de bestuurder, de lading en de truck komen in het geding. De optie '' Mast rear tilt speed control'' neemt mogelijke risico factoren waar en zal de snelheid van de neiging automatisch worden aangepast. De lading zal veilig in de juiste positie komen, waarna men de werkzaamheden kan vervolgen.

Het automatisch levellen van de vork

Het aanpassen van de vork naar horizontaal niveau kost vaak wat tijd. Door gebruik te maken van ISD fork levelling control * (*alleen in combinatie met fingertip of joystick bediening) zal dit door middel van een druk op de knop automatisch in zijn nulstand worden gebracht. Dit maakt het werk van de bestuurder veiliger en efficiënter, zeker wanneer de lading op grote hoogte verplaatst moet worden. Het automatisch levellen van de vork bespaart tijd, verhoogd de productiviteit en zal u kosten besparen.

Actieve stuur synchronisatie

Het elimineren van hydraulische stuurspeling helpt de bestuurder veiliger en efficiënter te werken. De ISD active steering synchroniser zorgt voor deze eliminatie door het stuur automatisch uit te lijnen met de positie van de wielen. Zo werken de bestuurders ergonomisch verantwoord en weten zij altijd in welke richting de truck zich verplaatst. Dit systeem draagt ook weer bij aan een veilige en productieve werkomgeving.