Heftafel
Heftafels worden steeds vaker gebruikt in werkplaatsen, magazijnen en opslagplaatsen. Met de toenemende vraag naar snellere levering van producten, moeten bedrijven ervoor zorgen dat ze genoeg opslagruimte hebben om aan de vraag te kunnen voldoen. Het is dan belangrijk om als bedrijf de mogelijkheid te hebben om producten en goederen eenvoudig en snel te kunnen verplaatsen. Daarnaast wil je natuurlijk altijd zorgen voor een veilige werkomgeving en goede arbeidsomstandigheden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer bedrijven kiezen voor de voordelen die een heftafel met zich meebrengt.
Een heftafel kan voor veel werkzaamheden worden gebruikt. Ze zijn zeer geschikt om zware producten zorgvuldig op te slaan en te vervoeren. Het komt tenslotte regelmatig voor dat producten niet makkelijk kunnen worden verplaatst of worden opgeslagen vanwege een zwaar gewicht. Heftafel motor wordt tegenwoordig ook gebruikt om op ergonomische hoogte te sleutelen aan een motor of scooter. Steeds vaker krijgen medewerkers te maken met rugklachten. Verkeerd tillen is een van de meest voorkomende oorzaken van rugklachten. Als je iets optilt, is het goed om altijd vanuit de knie en een rechte rug te liften. Het is niet verstandig om de rug te belasten door iets op te tillen dat veel te zwaar is. Een heftafel is dan de perfecte uitkomst.
Heftafels zijn er in heel erg veel verschillende uitvoeringen, maar welke heftafel is nou eigenlijk geschikt voor jouw bedrijf? Dat hangt af van meerdere factoren. Het is handig om bijvoorbeeld rekening te houden met het gewicht van de goederen die gelift moeten worden. Maar ook de lifthoogte is van cruciaal belang. Naast het hefvermogen en de lifthoogte, kan er ook een keuze worden gemaakt in bediening. Wil je graag een heftafel hydraulisch die is uitgerust met een voetpedaal? Of ga je liever voor een elektrische heftafel? De mogelijkheden zijn oneindig. Hierdoor vind je altijd een passende heftafel voor jouw bedrijf.


Verschillende soorten heftafels

Er zijn tegenwoordig veel verschillende heftafels verkrijgbaar. Bij het kiezen van een heftafel is het handig om rekening te houden met bediening, hefvermogen en lifthoogte. Maar ook de mobiliteit is van groot belang. Zo zijn er zowel verrijdbare heftafels als stationaire heftafels. Stationaire heftafels zijn vaak elektrische heftafels en hebben de mogelijkheid om meer gewicht te liften. Echter is horizontaal verplaatsen niet mogelijk. Maar gelukkig hoeft dat geen probleem te zijn. Wanneer je als bedrijf ook horizontaal producten wilt verplaatsen, is het raadzaam om te kiezen voor een verrijdbare heftafel. Een mobiele heftafel heeft een korte draaicirkel, en zorgt ervoor dat je zorgvuldig, efficiënt en veilig goederen horizontaal kunt verplaatsen.

Stationaire heftafels

Ben je op zoek naar een heftafel waarbij je vanuit één punt goederen kunt liften? Dan is een stationaire heftafel een geweldige optie. Een stationaire heftafel is gemaakt van staal voor een stevige constructie. Daarnaast beschikt een stationaire heftafel over stabiele voeten. Dit zorgt ervoor dat je als bedrijf zware producten of goederen eenvoudig naar een gewenste hoogte kunt brengen. Stationaire heftafels kunnen een draagvermogen hebben van maar liefst 5000 kg.

Verrijdbare heftafels

Verrijdbare heftafels zijn precies wat hun naam suggereert: tafels die gemakkelijk te verplaatsen zijn. Ze worden vaak gebruikt in werkplaatsen of garages, maar kunnen net zo goed in andere ruimtes worden gebruikt. Er zijn vele verschillende soorten en maten verrijdbare heftafels beschikbaar, dus er is altijd wel een model dat perfect bij jouw behoeften aansluit. Heftafel verrijdbaar kopen? Een verrijdbare heftafel zorgt ervoor dat je altijd de mogelijkheid hebt om horizontaal producten weg te zetten. Bovendien zorg je ervoor dat medewerkers op een veilige manier kunnen werken. Een mobiele heftafel heeft de mogelijkheid om tot een gewicht van 1000 kg te liften.