Onbetwist uw Specialist voor Intern transport en magazijninrichting

 

Winkelwagen 0
€ 0,00

Veiligheidskeuring magazijnstellingen

SKU
144
ca. 1 á 2 werkdagen
€ 392,05
Magazijn inspectie
De inspectieplicht van magazijnstellingen ( stalen opslag systemen ) is in 2008 vastgelegd in de Europese norm EN 15635. Hierin is opgenomen dat er een onderhoudsplicht is voor magazijn- en palletstellingen en dat de veiligheidskeuring van stellingendoor een deskundige moet plaatsvinden op drie momenten:
1) - Na installatie, verplaatsing of verbouwing van de stelling
2) - Na een ernstige schade
3) - Periodiek, minimaal elke 12 maanden

Esra kan deze keuringen voor u verzorgen.Na de inspectie van een onafhankelijke keurmeester ontvangt u van ons een uitgebreide rapportage met bevindingen en aanbevelingen om uw magazijnstellingen weer in een veilige staat te brengen.Dit gebeurt dus geheel onafhankelijk, objectief en voor alle merken magazijnstellingen.Deze visuele inspectie gebeurt volgens de AI 14 van de ARBO, de NEN 5051, 5052, 5053 en de NEN EN 15635.

Keuringsplicht
De keuringsplicht van magazijnstellingen ( stalen opslag systemen ) is in 2008 vastgelegd in de Europese norm EN 15635. Hierin is opgenomen dat er een onderhoudsplicht is voor magazijn- en palletstellingen en dat de veiligheidskeuring van stellingen door een deskundige moet plaatsvinden op drie momenten:
  • Na installatie, verplaatsing of verbouwing van de stelling
  • Na een ernstige schade
  • Periodiek, minimaal elke 12 maanden<

Aan de hand van een checklist wordt gecontroleerd of het gebruik van de stellingen over- eenkomt met de gebruiksveiligheid als bedoeld in de ARBO-regelgeving en de NEN-EN15635. Hieronder vallen onder andere de aanwezigheid en conditie van (door) valbeveiligingen, aanrijdbeschermers, gangpadbreedtes in relatie met het toegepaste intern transportmaterieel, en toepassing van voorgeschreven veiligheidsafstanden. Ook de bevestiging van de stellingstaanders op de vloer wordt gecontroleerd. Het keuringsprotocol waarmee de keurmeester werkt, omvat samengevat een visuele inspectie van de stellingen en een beoordeling van de constructie. In de dagelijkse praktijk is het eerder regel dan ondering dat lang niet alles direct optimaal is. De keurmeester maakt daarvan een rapport en bespreektde magazijnmeester.
    Tariefstelling inspectie magazijn
  • Periodieke herhaling : 1 * jaar
  • Starttarief (1 uur) incl. rapportage incl. voorrijkosten € 392,05
  • De meeste (kleinere) magazijnen zijn binnen dit tarief
  • Indien er veel schade's opgenomen moeten worden, danwel een groot magazijn geinspecteerd dient te worden, dan geldt per vervolg uur € 98,95
  • Inspectierapport per produktgroep inclusief keuringsformulier

Vraag een offerte aan!

Meer informatie
Merk ESRA